Over ons

Visie

Herstelondersteunende Zorg

Bij de Recovery Groep staat Herstel Ondersteunende Zorg centraal. Wij hanteren een “Waarde gedreven mensvisie” volgens de SRH-methodiek. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een zinvol leven kan ervaren ondanks (langdurige) psychiatrische klachten en/of psychosociale belemmeringen. De Recovery Groep ziet onvervulde behoeften veelal als oorzaak van ‘problematisch gedrag’ en focust zich daarom op de achterliggende behoeften en wensen op bijbehorende leefgebieden. Herstelondersteunende zorg omvat niet alleen persoonlijk en maatschappelijk herstel, maar gaat ook om het creëren van de juiste voorwaarden voor herstel.

Overkoepelende Visie

We zien dat werken vanuit ons 4 herstelfasenmodel met een begin en een eind (trajectmatig) een goed antwoord biedt op het bevorderen van de zelfredzaamheid en eigen regie van cliënten. Inherent hieraan staat dat de doorstroom en uitstroom in de zorg voor cliënten wordt bevorderd en geborgd. De Recovery Groep onderscheidt zich door met minimale herstel,- en doelgerichte interventies het maximale bij cliënten te bereiken. De mate van herstel wordt per herstelfase inzichtelijk gemaakt d.m.v. evaluaties en vragenlijsten. Met het methodisch herstelgericht werken voorkomen we onnodige zorgafhankelijkheid, betutteling, uitzichtloosheid en uitputting van financiële en personele middelen zodat ieder mens de zorg kan ontvangen die echt nodig is.

Missie

Het gewone weer mogelijk maken

Vanuit oprechte belangstelling naar het leven wat iemand achter de rug heeft en dat wat nog voor iemand ligt, werkt de Recovery Groep triadisch samen met cliënt, naastbetrokkenen en professionals aan herstel op alle leefgebieden zoals wonen, werken, leren, financiën, vrijetijdsbesteding, sociale relaties en leefstijl.

De Recovery Groep bestaat uit een multidisciplinair team die in professionele nabijheid mensen ondersteunt met (langdurige) psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Daarbij werken wij indien nodig ook samen met externe gespecialiseerde professionals en herstelgerichte partners. Zo willen wij samen bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen het bestaan opnieuw inhoud en richting kan geven en het leven kan leiden dat bij hen past. Het gewone weer mogelijk maken is dan ook onze belangrijkste missie.

Ambitie

Zo kort mogelijk en zolang als nodig is

De ambitie van de Recovery Groep is het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van begeleidingszorg, op niveau van de cliënt, de omgeving en voor zorgorganisaties. Herstel is een uniek en persoonlijk proces, dat voor elk mens anders is. Aan herstel werken doen mensen zelf en met de ondersteuning van belangrijke betekenisvolle anderen, bij voorkeur binnen eigen netwerk. Cruciaal binnen onze ondersteuning is dat de leefwereld, het levensverhaal, de wensen, behoeften, krachten en mogelijkheden van de mensen die werken aan hun herstel centraal staat, waarbij ondersteuning zo kort mogelijk duurt en zolang als nodig is. Daarom richten wij ons ook op deskundigheidsbevordering binnen het zorgnetwerk in het sociaal domein. De Recovery Groep ambieert hiermee bij te dragen aan het verbeteren van de algehele kwaliteit van zorg in Friesland.

Multidisciplinair Team

De achtergronden van het Recovery Team zijn; Sociaal Pedagogische Hulpverleners, Fitnessbegeleiders, Leefstijldeskundigen, Maatschappelijk Werkers, Professional Organizers, Sociaal Pedagogisch Werkenden, SKJ-jeugdprofessionals, Toegepast Psychologen, Sociaal Werkers, Professionele Ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en onze teamhond.