Bereikbaarheidsteam

Begeleiding Op Afstand (BOA)

De Recovery Groep faciliteert voor eigen cliënten en cliënten van partner-organisaties bereikbare begeleiding buiten kantoortijden. Daarbij werken we met diensten van 17:00 tot de volgende ochtend 09:00 uur. Deze dienst is bedoeld voor onplanbare zorg en noodgevallen die vallen onder de expertise van specialistische begeleiding en waarbij de Begeleiding Op Afstand (BOA)de situatie kan ontzenuwen, zodat de client zich kan redden tot de volgende dag, wanneer de eigen begeleiding weer beschikbaar is. De begeleiding gaat in de regel niet naar de client toe. Er geldt een maximum van 30 minuten per week met een maximale frequentie van 3 x per week 10 minuten bellen.

Met deze Begeleiding Op Afstand is er een kortdurende interventie die erop gericht is om de acute problemen op te lossen en het evenwicht te herstellen. Inhoudelijk kan dit gaan om; ernstige ontregeling, de-escalatie, vroegsignalering, suïcidepreventie en crisis. Onze medewerkers werken volgens uniforme werkinstructies en worden getraind in het signaleren van spoedsituaties en het tijdig verwijzen of oproepen van voorliggende hulpdiensten.

Indien een hulpvrager behoefte heeft aan Begeleiding Op Afstand buiten kantoortijden maar niet terecht kan bij eigen begeleider of begeleidende organisatie dan is het via ons Bereikbaarheidsteam mogelijk om buiten kantoortijden een beroep te doen op contact. Op deze manier hoeft er geen eigen bereikbaarheidsdienst te worden georganiseerd. Medewerkers worden zo ontlast en tegelijkertijd biedt het hulpvragers toch de mogelijkheid om dag en nacht een begeleider te kunnen bellen in noodsituaties. Daarbij proberen we zo veel mogelijk te werken met een vast team.

Aanmelden

Organisaties die werken binnen de WMO of WLZ kunnen zich bij ons melden voor in het inkopen van ondersteuning bij casuïstiek waarbij een Bereikbaarheidsdienst-Begeleiding voor onplanbare zorg buiten kantoortijden noodzakelijk is maar niet intern beschikbaar. Ook eenmanszaken en ZZP’ers kunnen zich bij ons melden voor bijvoorbeeld kort en/of langdurige bereikbaarheid van Begeleiding voor het overbruggen van een periode van ziekte of vakantie. Het tarief is afhankelijk van de zorgzwaarte en komt overeen met 0,5 uur per week van de indicatie of beschikking per week van een formele voorziening. Daarbij hanteren we een minimum. Alle organisaties, eenmanszaken en Zzp’ers die zich bij ons aansluiten worden door ons gescreend op algemene kwaliteitsnormen in de zorg. Bent u mantelzorger of informeel zorgverlener? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.