Voor wie zijn wij

Veel mensen met psychosociale problematiek of een psychiatrische kwetsbaarheid hebben moeite om hun leven weer op de rit te krijgen. Eenzaamheid ligt bij deze doelgroep op de loer. Onze cliënten vinden het bijvoorbeeld lastig om (de juiste) contacten met andere mensen op te pakken of te onderhouden, net als werken of andere dagelijkse activiteiten en/of hobby’s. Mensen die worstelen met multipathologie en beperkte copingvaardigheden kunnen zich vaak overspoeld voelen door ernstige en complexe problemen die het hen bemoeilijken of het onmogelijk maken (blijvend) regie te voeren over het eigen leven en welzijn. Zij zijn aangewezen op deskundige anderen om risico’s voor zichzelf of anderen te reduceren. Veelal ervaren zij problemen ten aanzien van de emotieregulatie, concentratie, zelfcontrole, eigenwaarde, realiteitszin, continuïteit en verbinding. (Toekomst)perspectief en geloof in eigen kunnen zijn vaak erg ver uit het blikveld geraakt.

Recovery Groep is er voor mensen die specialistische en deskundige begeleiding nodig hebben bij het omgaan met eigen kwetsbaarheid, zelfstandig wonen, passend werk of een zinvolle dagbesteding en het onderhouden van oude en nieuwe sociale relaties die ondersteunend zijn in de herstelprocessen van cliënten. Het draait bij ons niet zozeer om het veranderen van systemen die cliënten beperken, maar om het stimuleren van eigen kracht, sociale samenhang, het (her) activeren van informele steun- en krachtbronnen en het bevorderen van de participatie en emancipatie van mensen. Wij leren onze cliënten inzichten en vaardigheden die ze nodig hebben om zo volledig mogelijk deel te kunnen nemen aan de samenleving. Onze insteek is dat we mensen leren met hun beperking(en) om te gaan, te overstijgen en gebruik te maken van eigen krachten. De focus hierop leidt tot significant herstel op de meeste leefgebieden.

Voor aanmelding of overleg over cliënten kunt u altijd contact opnemen of direct aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.